Anfall i Rafah – Människor i Gaza flyr mot norrNatten till måndag bombade den israeliska militären Rafah, den sista säkra platsen i Gaza. Det finns uppskattningar omkring 100 personer som har dödats i attacken. Många palestinier har nu flytt till norra Gaza, trots pågående strider där också. Över en miljon palestinier har sökt skydd i gränsstaden Rafah i södra Gaza.

Den israeliska militären uppgav först att man genomfört flyganfall mot ”terrormål” i Rafah. Senare fritog man två personer som var gisslan hos Hamas. Samtidigt rapporterades om många döda i Rafah, men exakta siffror varierade mellan 67 och över 100.

En av de dödade var ett 40 dagar gammalt spädbarn. Många byggnader förstördes i attacken.

Många oroar sig nu för en kommande katastrof om Israel inleder en offensiv mot Rafah. USA:s president Joe Biden och Storbritanniens utrikesminister David Cameron har uttryckt oro och motsatt sig en markinvasion utan en plan för att trygga säkerheten för civila. Netanyahu säger sig dock vara bestämd över att skicka in marktrupper i Rafah.