El-Haj får chansen som partiledare hos NyansPartiet Nyans försöker värva Jamal El-Haj

Partiet Nyans vill ha Jamal El-Haj som en del av deras rader. Partiledaren Mikail Yüksel är till och med redo att lämna sin position för att ge plats åt El-Haj.

Nyans har försökt kontakta Jamal El-Haj men har ännu inte fått något svar. Mikail Yüksel, partiledaren, säger att de vill göra allt för att få med sig den tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten eftersom han delar deras värderingar och har erfarenhet av att arbeta i riksdagen.

Detta är inte första gången partiet har försökt värva Jamal El-Haj. I januari tackade El-Haj hövligt men bestämt nej till erbjudandet, och uttalade att han inte hade förtroende för Nyans eller för Mikail Yüksel.

Partiet Nyans har som huvudfrågor bland annat kampen mot islamofobi och rasism, förstatligande av skolan, samt förbud mot koranbränningar och karikatyrer av profeten Muhammed. Mikail Yüksel tror att med El-Haj i riksdagen skulle de kunna lyfta Palestinafrågan till en helt annan nivå.

Partiet Nyans bildades 2019 och hade som mål att nå kommunfullmäktige i städer som Stockholm, Malmö och Göteborg, samt riksdagen. Partiet leds av Mikail Yüksel, som tidigare uteslöts från Centerpartiet för samröre med den turkiska högerextrema organisationen Grå vargarna. Efter en granskning visade det sig att flera av partiets kandidater hade spridit hatpropaganda, vilket resulterade i att tre blev uteslutna från partiet.