Löpning: Almgren förväntade sig drömgränsen: ”Inte särskilt överraskande”Andreas Almgren sätter svenska rekord i Barcelona

Andreas Almgren har nått en milstolpe i sin karriär genom att bli den första svensken att springa en halvmaraton på under en timme. Efter att ha avslutat loppet i Barcelona på 59.23 är Almgren nöjd med sin prestation. Han hade en bra träningsperiod inför loppet, där han även tränade mycket cykel under ledning av en erfaren cykeltränare. Hans löpträning är inspirerad av bröderna Ingebrigtsens träningsupplägg och han känner sig starkare och mer uthållig än någonsin tidigare.

Nu, med ålder och erfarenhet, hoppas Almgren undvika framtida skador och siktar mot att springa 5 000 meter och 10 000 meter på OS i Paris. Han resonerar att det kanske inte är möjligt att delta i alla tävlingar under EM, med tanke på det täta schemat med Diamond League-tävlingar. Han förväntar sig att han kommer att springa antingen 5 000 meter eller 10 000 meter på EM och det finns även en möjlighet att han kan dubbla distanserna.

Almgren ser nu fram emot att fortsätta sin träning och undvika skador med sikte på framtida mästerskap.