Mordförsöket i Sidsjö: Oenighet om bevisningen mot 23-åringen


En 23-åring från Sundsvall misstänks för inblandning i ett mordförsök i Sidsjö i juli och greps på Arlanda i mellandagarna. Detta skedde bara en vecka efter att rättegången mot de övriga misstänkta i målet hade avslutats.

En andra huvudförhandling i målet hålls från och med måndagen. Även denna gång sker det bakom stängda dörrar med hänsyn till brottsoffrens unga åldrar. En av tonårspojkarna har dessutom skyddad identitet.

Höga skadeståndskrav

Båda brottsoffren kräver höga skadestånd – 16-åringen begär totalt drygt 300 000 kronor plus ränta, medan 14-åringen yrkar på sammanlagt 649 000 kronor plus ränta.

Den åtalade 23-åringen dök upp i rättssalen klädd i Kriminalvårdens mörkblå kläder. Han verkade koncentrerad och bestämd.

Han är misstänkt för försök till mord och människorov, och förnekar alla anklagelser.

Olika uppfattningar

Åklagarsidan hävdar att mannen var bunden till brottsplatsen vid tidpunkten för dådet. Å andra sidan påstår han själv att han hade varit i området för att köpa narkotika och sedan snabbt lämnat platsen.

Försvaret anser att det finns betydande brister i bevisningen och att polis och åklagare inte har lyckats koppla hans klient till brottet och platsen.

Rättegången pågår med avbrott fram till slutet av februari.