SMHI varnar för snöoväder i SvealandEtt nedkylt regn har lagt sig som ett islager över västkusten och är på väg mot Svealand där det förväntas omvandlas till snö. SMHI har utfärdat gula varningar inför morgondagen på grund av de förväntade väderförhållandena. Under måndagen har regn och blixthalka orsakat problem i Göteborgsområdet, vilket har påverkat kollektivtrafiken. SMHI varnar för att det underkylda regnet gör det svårt att bekämpa halkan och att trafikolyckor kan förekomma.

På tisdagen väntas regnet övergå till snö i Svealand med upp till tio centimeter snö som kan falla. En gul varning har utfärdats för områden som Nynäshamn, Södertälje, Stockholm, Uppsala och Gävle med möjliga trafikstörningar och långsammare trafik. Nederbördsområdet förväntas nå norra Norrland under onsdagen. SMHI uppmanar allmänheten att hålla sig uppdaterad om läget och vara försiktiga i trafiken.