Hör inte på Trump när det gäller Nato



USA:s demokratiska senator Tammy Duckworth besöker Sverige för att stötta landets anslutning till Nato. Hon menar att Sverige kommer att spela en ledande roll inom försvarsalliansen och uppmanar svenska politiker att inte lyssna på expresident Donald Trumps uttalanden om Nato. Duckworth betonar att USA:s senat och regering stödjer Nato.

Hon representerar Illinois i senaten och är känd för sitt engagemang inom försvars- och utrikesfrågor samt förnybar energi. Som krigsveteran har hon personlig erfarenhet av vikten av internationellt samarbete och stödjer Sveriges ansökan om Natomedlemskap. Duckworths besök i Sverige inkluderar möten med företrädare för energi- och försvarsindustrierna samt försvarsminister Pål Jonson (M).

Hon understryker att Nato står för internationell rätt och solidaritet med länder som Ukraina och ser stödet för Ukraina inom Nato som starkt. Hon är dock positiv om framtiden och menar att maktdelningsprincipen i USA kommer att förhindra eventuella isolationistiska tendenser om Trump skulle bli omvald.

Tammy Duckworth är en engagerad demokrat som har erfarenhet av politiska och militära frågor och är en röst för samarbete och internationell solidaritet.