Området vid mordplatsen i Torshälla får en uppfräschning: ”Säkerheten förbättras”Boende som har blivit intervjuade av SVT rapporterar om förekomsten av droghandel i området. De beskriver att det känns extra osäkert efter mordet på 46-åriga Maria, som blev skjuten när hon var på väg till jobbet.

Enligt enhetschefen Anders Enesved hoppas man att ökad belysning ska bidra till att öka tryggheten i området.

Arbetet med att förbättra belysningen startade i slutet av 2022 och har genomförts i två etapper. Planen var att bli helt klara under 2023, men arbetet har blivit fördröjt på grund av att Eskilstuna energi och miljö ville passa på att gräva ner elledningar i samband med projektet.

Man räknar med att det återstår ett par dagars arbete innan projektet är färdigt, enligt Enesved.

Syftet med projektet är att skapa en tryggare passagemöjlighet över slussen genom att bland annat belysa gångbron och sätta upp belysning längs gångstigarna. Man vill också minska kontrasten mellan den ljusa gångbanan och den mörka skogen. Kostnaden för projektet beräknas ligga på cirka 2,2 miljoner kronor.

I det bifogade klippet visas Anders Enesved var i området belysningen kommer att ökas.