Fotboll: Chocken: Elfsborg besegrades av Örgryte i Svenska cupen: ”Vi är besvikna”

Efter att ha förlorat den första cupmatchen med stor marginal var det nog få som trodde att Örgryte hade en chans mot Elfsborg idag.

Men Öis visade annat inför hemmafansen på Gamla Ullevi och Noah Christoffersson öppnade målskyttet i den 17:e minuten.

Elfsborg vände till 2-1 och hade flera klara målchanser att öka på ledningen – men missade målet.

Den ineffektiviteten straffade sig och inom loppet av sju minuter, mellan minut 66 och 73, vände Örgryte tillbaka.

Hult: ”Vi faller isär”

Efter deras kvittering verkar det som att vi faller isär. Vi spelar inte som ett lag och presterar ganska dåligt i andra halvlek, säger Elfsborgs Niklas Hult.

Boråslaget ligger nu endast på andra plats i gruppen, som istället toppas av Degerfors med fyra poäng, en mer än Elfsborg och Örgryte.

Degerfors leder gruppen

I sin match mot allsvenska nykomlingen Gais på Stora Vallas B-plan hade Degerfors kontroll och när Gustav Lindgren gjorde 2-0 med ett konstmål i den 67:e minuten såg det ljust ut.

Gais från Göteborg lyckades dock komma tillbaka och Alexander Ahl Holmström säkrade en poäng med sina två mål. Det sista, en ribbträff och mål i den 88:e minuten, var både snyggt och viktigt.

Degerfors målvakt Wille Jakobsson räddade en straff tidigt i matchen.

– Det är spännande att det är så jämnt. Det kommer bli en intensiv avslutning i Borås och vi har vårt öde i egna händer, säger tränaren William Lundin till TV4 Play.