Ishockey: Leksand vinner mot Luleå med fem sekunder kvar och bryter mardrömssviten


Efter att ha förlorat sju raka matcher och endast gjort ett mål per match, var Leksand i en svår situation när de mötte Luleå. Gästerna tog ledningen redan efter 28 sekunder, men trots detta lyckades Leksand vända matchen till sin fördel. Med bländande anfall lyckades de göra tre mål i rad och ta en imponerande seger.

Ett avgörande ögonblick var när Peter Cehlarik satte 3-2 under ett numerärt underläge, och Pontus Andreasson kvitterade till 3-3 i powerplay strax efter. I den tredje perioden lyckades Max Veronneau göra det avgörande målet till 4-3 i matchens slutskede.

Tränaren Charles ”Challe” Berglund var överlycklig över vinsten och sa att det var precis vad laget behövde efter de tidigare förlusterna. En dramatisk händelse inträffade när Luleås Jack Connolly träffades av en klubba mot ögat, vilket resulterade i att han fick lämna isen med en blödande skada.