Plötsligt angrepp mot ryska ambassadenEn hög med gödsel har dumpats utanför den ryska ambassaden i Polen som en protest mot den ryska invasionen av Ukraina. Hundratals människor samlades utanför ambassaden för att uppmärksamma tvåårsdagen av invasionen och en lastbil dumpade sedan gödsel utanför grindarna. Banderoller med skrivna meddelanden som ”Ryssar = skit!” sattes upp på högen och blodiga flaggor med bokstaven z placerades också där. Demonstranter som Maryna Sytnychenko uppmanar människor att fortsätta påminna om kriget i Ukraina genom att besöka Rysslands ambassader. Tidigare spelade man även upp ljud av sirener, skottlossning och explosioner utanför en byggnad där ryska diplomater huserar. Demonstranter kräver att polska myndigheter och EU utvisar ryska diplomater från landet, men Ryssland har ännu inte kommenterat attacken.