Valencia minns de döda i brandenValencias borgmästare Maria José Catalá och stadens invånare höll en tyst minut på lördagen för offren i den fruktansvärda branden som inträffade i ett höghuskomplex i torsdags. Tio personer omkom i branden som tog ett dygn att släcka, och identifieringen av de hittade kropparna väntas ta lång tid.

Borgmästare Catalá har utlyst tre dagars sorg i staden och arbetet med att utreda brandorsaken pågår intensivt. En teori är att husets fasadbeklädnad var mycket lättantändlig, vilket bidrog till att branden spreds snabbt.

Det dramatiska ögonblicket när närapå hela komplexet med 138 lägenheter var övertänt inom en halvtimme fångades på tv. Många boende vädjade om hjälp från sina balkonger medan lågor och svart rök spridde sig.

Femton personer vårdas på sjukhus, inklusive en sjuårig flicka och sju brandmän, men inga av dem har livshotande skador. Förtvivlan och sorg präglar nu staden Valencia efter denna tragedi.