Victoria, 25, kämpar mot ALS – väljer att fokusera på livet trots tankarna på dödenVictoria Sandsjoe är en 25-årig kvinna som bor tillsammans med sin pojkvän i en lägenhet i Karlstad. Hon lever med den dödliga sjukdomen ALS och fick diagnosen 2019. Trots att läkarna inte har någon prognos för hur sjukdomen kommer att utvecklas, har Victoria ett positivt synsätt på livet.

Victoria har slutat jobba på grund av sjukdomen och måste nu ta det lugnt. Hon och hennes pojkvän Markus har varit ett par i nio år och han stöttar henne i vardagen. Trots de utmaningar de möter, är deras kärlek stark och de kämpar tillsammans.

Victoria försöker fylla sina dagar med olika aktiviteter och umgås med vänner. Hon är tacksam för allt stöd hon får och hennes mamma har startat en insamling i hennes namn för att stödja ALS-forskningen. Hon hoppas att forskningen ska kunna leda till en medicin som kan förlänga livet för personer med ALS.

Trots den osäkerhet som sjukdomen medför, försöker Victoria att vara positiv och fokusera på här och nu. Hon tar en dag i taget och kämpar för att leva sitt liv fullt ut, trots de utmaningar hon står inför.