Alpint: Kristoffer Jakobsen nära pallplats med femte plats i loppet


En svensk åkare visade upp en imponerande prestation under tävlingen i solskenet i USA och tog ledningen när han korsade mållinjen. Han firade med en näve i luften och ett leende på läpparna. Han hade också den näst snabbaste tiden i sitt andra åk.

Det var fjärde tävlingen i rad där han lyckades få med sig världscuppoäng och han har verkligen hittat stabiliteten.

Det var en stor förändring jämfört med hur han reagerade efter sitt första åk då han skakade missnöjt på huvudet.

Den österrikiska åkaren Manuel Feller vann tävlingen och utökade sin ledning i slalomcupen.

– Det var verkligen en av de tuffaste tävlingarna. Det var extremt svårt under det andra åket men jag ville verkligen visa att jag är den bästa åkaren. Jag vill tacka publiken för sitt stöd, säger Feller till Fis under Viaplays sändning.