Bruno, hunden som svalde de livsfarliga bullarnaOkänd hundplågare sprider skräck i Malmö

Welsh terriern Bruno blev offer för en okänd hundplågare i Malmö. Under en promenad i Pildammsparken hittade han små brödbullar som visade sig vara spetsade med vass metall. Veterinären fick plocka ut tre metallstjärnor ur hans mage efter en fyra nätters lång operation. För Brunos husse, Luca Lee Frei, har hundpromenaderna förvandlats till en ständig oro.

Hundbullarna, som kommit att kallas för detta förbrytande, har dykt upp längs Malmös promenadstråk sedan december 2020. Dessa små bakverk är avsedda att skada hundar med sina vassa metallstjärnor inbäddade i degen. Polisen och privatspanare arbetar för att ta fast hundplågaren, eller möjligtvis flera gärningsmän, men hittills har ingen identifierats.

Bruno har nu återhämtat sig helt efter operationen och är tillbaka att nosa runt i Malmös parker. Trots detta bär han numera en munkorg under promenaderna för att skydda honom från eventuellt farliga föremål på marken. För Luca Lee Frei är vaksamheten en ständig närvaro under promenaderna, i hopp om att undvika nya faror.

Hundbullarna har resulterat i 150 till 170 anmälningar till polisen genom åren och har fortsatt att dyka upp, senast vid åtta tillfällen sedan årsskiftet. Malmöborna uppmanas att vara extra försiktiga under sina promenader, särskilt om de har hundar med sig.