”Jag fattar fortfarande inte”: Thorengruppen vann svenska cupen i innebandy inför storpublik


Thorengruppen från Umeå och Pixbo från Mölnlycke, de två dominerande lagen inom svensk daminnebandy under 2000-talet, möttes återigen i en final. Thorengruppen har tre raka SM-guld medan Pixbo har tre raka silver. Efter dagens final har lagen mötts sju gånger de senaste åren och Thorengruppen har vunnit sex av dessa möten.

Inför en stor publik på cirka 2000 åskådare tog Thorengruppen revansch på Pixbo som vann förra årets cupfinal.

Segerskytten Jonna Stenvall berättar för Aftonbladet att laget har en stark vinnarmentalitet och extrem vilja. Trots att hon bara gjort två mål på 20 matcher under den pågående SSL-säsongen, var det just hon som kliver fram och avgör finalen med ett mål med endast 3.14 kvar på klockan.

Det var en tung förlust för Pixbo, som hade ett tidigt grepp om matchen och ledde med 6-2 i den andra perioden. Men Thorengruppen gav inte upp och med två snabba mål från Oona Kauppi kvitterade de matchen till 6-6 och tvingade Pixbo till timeout.

Veera Kauppi spelade en framträdande roll i matchen genom att notera ett mål och fyra assist, och det var hennes passning som ledde till matchvinnande målet av Jonna Stenvall.