Männen låg på spåret och jag såg det



Två män döda efter att ha blivit påkörda av tåg i Växjö

Under natten till söndagen blev flera personer vittne till en tragisk händelse i centrala Växjö där två män blev påkörda av ett tåg. Enligt polisen försökte en av männen rädda den andre när olyckan inträffade.

En av de boende i området, Fisun Varhos, berättar att hon vaknade av ljudet av tåget som tutade intensivt utanför hennes lägenhet. När hon tittade ut såg hon de två männen ligga vid spåret. En grupp ungdomar som befann sig på platsen reagerade med starka känslor.

Räddningstjänsten anlände snabbt till platsen men tyvärr gick de två männens liv inte att rädda. Flera familjer som bor intill järnvägen bevittnade räddningsinsatsen och känner sig skakade av händelsen.

Polisen utreder nu olyckan som vållande till annans död, men i nuläget misstänks ingen specifik person för brott. De två döda männen var i 40 respektive 50 års åldern och omkom omedelbart på platsen.

En av de boende, Arne Telkin, menar att det tidigare har inträffat flera olyckor vid järnvägskorsningen och att det borde göras förändringar för att förhindra liknande händelser i framtiden. Han uttrycker medkänsla med de anhöriga och även med lokföraren som var inblandad i olyckan.