Niklas, 19, tvingades begå brott av gäng för att lösa skuldNiklas och hans mamma på restaurangbesök. Foto: Privat

Louisa berättar om hur hennes son, Niklas, hamnade i problem med ett kriminellt gäng. Gänget hotade både honom och hans familj och krävde att han skulle utföra brott åt dem. Louisa försökte hjälpa sin son så gott hon kunde men till slut befann sig Niklas häktad misstänkt för ett grovt brott som han nu dömts för.

Louisa beskriver hur svårt det har varit att se sin son hamna i fängelse och att han nu stämplats som en gängkriminell. Hon betonar att även om han gjort fel, så var det under hot och att det inte var ett frivilligt val. Många ungdomar hamnar i liknande situationer där de utpressas eller hotas av kriminella gäng och det är viktigt att vara uppmärksam på varningstecken hos ens barn.

Louisa har fortfarande kontakt med sin son genom brevväxling och hoppas att han ska kunna komma ut ur fängelset och leva det liv han egentligen önskar. Hon betonar vikten av att söka hjälp om ens barn hamnar i liknande situationer och att det finns stöd att få från både polis och socialtjänst samt olika stödlinjer för barn att ringa.