President Macron är värd för ett europeiskt möte om Ukraina


Frankrikes president Emmanuel Macron.


Frankrikes president Emmanuel Macron är på måndagen värd för en främst europeisk konferens om hur stödet till Ukraina kan öka. Minst 17 stats- och regeringschefer har anmält närvaro i mötet som hålls Élyséepalatset i Paris.

Ett mål med högprofilsammankomsten är att visa en gemensam front gentemot Moskva.

Det franska presidentkansliet skriver på söndagen att mötet ”ska bekräfta enighet såväl som beslutsamhet att slå ned aggressionskriget som Ryssland för mot Ukraina”.

Bland stats- och regeringscheferna som anmält att de kommer bland annat Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, Finlands nytillträdde president Alexander Stubb, statsministrarna i Norge och Danmark, rapporterar franska medier.

Även Sverige deltar, men inte på statsministernivå.