South Carolina: Trump segrar i primärvaletUppdaterad 03.53 | Publicerad 01.04

Trump utnämndes till vinnare direkt, men utmanaren Nikki Haley vägrar att hoppa av trots att hon förlorade på sin hemmaplan.

När vallokalerna stängde i South Carolina utropades Donald Trump till vinnare av flera amerikanska mediebolag. Nikki Haley, den enda kvarvarande utmanaren i Republikanernas primärval, hade hoppats på framgång i sin hemstat, men Trumps seger var omedelbar och entydig.

Trump nämnde inte Nikki Haley vid namn i sitt segertal och talade om enighet inom Republikanerna. I den officiella rösträkningen leder Trump med 60,4 procent mot Haleys 38,9 procent, baserat på 83 procent av rösterna.

Trycket ökar på Nikki Haley att dra sig ur loppet, men hon meddelade under natten att hon fortsätter sin kampanj och riktar in sig på de över 20 delstater och territorier som håller primärval inom de kommande två veckorna. Hon betonade att väljarna har rätt till ett äkta val, inte en enda kandidat som i Sovjetunionens ”Stalin-val”.

Haley fortsätter mot ”Super Tuesday” den 5 mars då 17 delstater och territorier håller primärval.