Världens äldsta barista är Italienskan Anna, 99 årAnna Possi är världens äldsta barista och har serverat kaffe i 65 år. Trots detta slutade hon själv att dricka kaffe för länge sedan. Tillsammans med sin man startade hon 1959 Bar Nebbiuno i norra Italien, och även efter hans bortgång förblir hon trogen sitt arbete.

Hon beskriver sig själv som en egenföretagare som går upp tidigt varje morgon och arbetar hela dagen. Trots att hon snart fyller 100 år och har två barn samt två barnbarn som erbjuder hjälp, tar hon emot dem inte. Hon trivs med att vara aktiv och social och förespråkar måttligt ätande och goda sociala kontakter för att behålla hälsan och livslusten.

Anna Possi har fått flera priser för sitt entreprenörskap och ses inte bara som en barista utan även som en samlingspunkt för människor. Inför sin hundraårsdag i november ser hon lugnt och optimistiskt på framtiden och tar det hela med lugn och fokus framåt.