Elev skadades allvarligt i vattenruschkana i VästeråsEleven skadades allvarligt på äventyrsbadet – kritik riktas mot säkerheten

Eleverna i klassen såg fram emot utflykten till äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås. Men glädjen bröts abrupt när en av eleverna skar upp en stor del av sin vänsterarm när denne åkte i en av vattenrutschkanorna.

Gymnasieläraren Per-Mikael Ekman beskriver händelsen som ”hårresande” och ifrågasätter säkerheten på badet. Han menar att en sådan verksamhet måste vara betydligt säkrare för att undvika allvarliga olyckor.

Efter olyckan togs eleven om hand av två vuxna badande, varav en visade sig vara sjuksköterska, innan ambulans tillkallades och eleven fördes till sjukhus där såret syddes ihop.

Per-Mikael Ekman riktar stark kritik mot äventyrsbadet och påpekar att de endast besiktigar badet en gång om året. Han anser att det är otillräckligt och att badet bör besiktas regelbundet av professionella utomstående.

Den aktuella olyckan har anmälts till polisen och Arbetsmiljöverket. Per-Mikael Ekman hoppas att badet kommer att ta säkerheten på allvar och genomföra noggrannare besiktningar i framtiden.

Det är inte första gången en allvarlig skada inträffar på badet, år 2015 skadades en person allvarligt och året därpå fick en annan person en skada efter att ha åkt vattenrutschkana. Kokpunkten har inte velat kommentera händelsen för Aftonbladet.