Ishockey: Tex Williamsson får återigen böta för felaktigt halsskydd


I november blev Tex Williamsson bötfälld med 5 000 kronor. Nu har bötessumman höjts till 10 000 kronor efter att han återigen dömts för att ha burit sitt halsskydd på ett felaktigt sätt. Williamsson kallade det för en häxjakt förra gången, men denna gång är han uppgiven.

”Det är precis samma sak som har hänt nu som förra gången och nu svider det ännu mer i plånboken”, säger han till SVT. Williamsson anser att besluten är inkonsekventa och att flera spelare, inklusive domare, också skulle kunna bötfällas för liknande förseelser.

Enligt hockeyallsvenskan, syns det tydligt på tv-bilderna att Williamsson inte bär sitt halsskydd korrekt. Williamsson hävdar emellertid att han har använt samma specialbeställda halsskydd i flera år, vilket är förstärkt för att skydda nyckelbenen mot puckar.

Josefin Mallmin, vice ordförande i Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd, förklarar att det inte handlar om att Williamsson inte har ett halsskydd, utan att det inte sitter på plats. Hon menar att bedömningarna av situationen kan anses vara inkonsekventa, men att det är svårt att bedöma alla spelare under en hel spelomgång.