Jag har varit fri – han har suttit i fängelseSaras ex-partner dömd för kvinnofridskränkning men aldrig frihetsberövad

Sara har genomgått en traumatisk tid där hon utsatts för grov våld och hot från sin tidigare sambo. Trots att han har dömts för kvinnofridskränkning har han aldrig blivit frihetsberövad. Sara har känt sig som att hon själv har suttit i fängelse under hela processen.

Hon har fått skydd och stöd på boenden för att undvika farliga situationer, men känner ändå att hon förlorat mycket och nu måste börja om från början. Efter att ha flyttat till en annan plats och fått en egen lägenhet känner hon sig ensam och avskuren från sin familj och vänner.

Sara ångrar att hon inte sökte hjälp tidigare och att känslor och rädsla hindrade henne från att bryta relationen. Trots att hon har fått stöd från skyddade boenden och socialtjänsten känner hon sig sviken av polisen som inte förde henne i säkerhet under en incident.

Hon kämpar nu för att bygga upp sitt nya liv och söker jobb, trots att hennes skyddade identitet gör det svårt att få arbete. Hon har hopp om en bättre framtid och fortsätter att kämpa.

Saras historia visar på det svåra läget för många kvinnor som lever i våldsamma relationer och de utmaningar de möter när de försöker lämna och starta om sina liv.