Rättegång inleddes i dag för gängledarens mördade mammaRättegången efter det uppmärksammade mordet på mamman till Ismail Abdo, ”Jordgubben”, har inletts. Den mordåtalade 19-åringen provocerade genom att le och dansa när en videosekvens visades där han poserade med mordvapnet.

På måndagen började rättegången mot de misstänkta för mordet på Ismael Abdo, ”Jordgubbens”, mamma. En lång kö av journalister och anhöriga väntade otåligt på att komma in i Attunda tingrätt. Stämningen var lugn trots de extra säkerhetsåtgärderna.

De åtalade satt iförda häktets gröna overaller och nekade till anklagelserna via sina advokater. På målsägarsidan satt de närmaste anhöriga till den mördade kvinnan, som ibland brast i gråt när bilder på blodbesudling i hennes hem visades.

Under förhandlingarna visades en videosekvens där 19-åringen dansade och log när han filmade sig själv med mordvapnet. Det provocerade de anhöriga på åhörarplatsen.

Rättegången kommer att fortsätta under öppna dörrar, förutom under förhören med 15-åringen på grund av hans unga ålder. Förhandlingarna återupptas på torsdagen.