Spännande rättegång om mordet på en gängledares mammaRättegången om mordet på mamman till en ledargestalt inom Foxtrotnätverket har startat vid Attunda tingsrätt. En serie blodiga attentat utlöstes efter mordet, vilket ledde till stor splittring inom nätverket.

Två misstänkta, en 20-årig man och en 15-årig pojke, står inför rätta för mordet på kvinnan. Kvinnan, som var mamman till en högt uppsatt gängman inom Foxtrotnätverket, mördades i sitt hem i Uppsala i september 2023. De misstänkta grips dagen efter mordet på ett hotell, där mordvapnet hittas.

Åklagaren menar att båda de åtalade var lika delaktiga i mordet, men att det var den äldre av dem som avlossade det dödande skottet. Polisen har ökat närvaron vid rättegången av säkerhetsskäl, och stämningen i salen beskrivs som spänd.

Flera personer inom Foxtrotnätverket har dödats i konflikten som uppstått efter mordet. Totalt fem personer åtalas i samband med mordet, varav en 15-årig pojke och en 20-årig man åtalas för mordet. Övriga åtalade åtalas för medhjälp eller inblandning i mordet.

Rättegången väntas pågå under en längre tid med tanke på komplexiteten i fallet och det stora antalet inblandade personer.