Havsörn hjälpte fjällräv att fly
Den snövita fjällräven Mei är på rymmen i den skånska barmarksterrängen. Hur hon tog sig ur hägnet i Skånes djurpark är en gåta – staketet i rävhägnet är nämligen intakt. Fick hon hjälp av en havsörn?

– Hur hon tagit sig ut vet vi inte. Men vi vet att en havsörn cirkulerade över området i helgen och i fjällen har det hänt att örnar tagit fjällrävar. Det är en teori, säger Anna Blinkowski, zoolog i Skånes djurpark, till Skånska Dagbladet.

När personalen i djurparken måndag morgon upptäckte att den ettåriga fjällräven saknades inleddes ett stort sökpådrag, än så länge utan framgång. Flera har sett fjällräven och hon har också fångats på film vid Ringsjön.

– Först trodde jag att det var något slags hundvalp eller mård. Den var väldigt söt och ganska liten. Den tittade på mig en stund och sedan gick den iväg, berättar Anita Hernodh om rävmötet för SVT Nyheter Skåne.