Hedvig Lindahl avböjde erbjudanden från Saudiarabien: ”Varningssignal”


Hedvig Lindahl berättade nyligen i en intervju med Aftonbladet att hon fick ett erbjudande att bli målvaktstränare i Saudiarabien förra våren. Trots erbjudandet tackade hon nej, främst på grund av bristen på mänskliga rättigheter och att pengarna kom från ett av landets energibolag.

Även om Lindahl anser frågan vara komplex, är hon tydlig med att hon alltid kommer att försvara mänskliga rättigheter och att få vara den man är. Hon poängterar att även om hon blev erbjuden en stor summa pengar för uppdraget, var det långt ifrån vad herrspelare får.

Efter att ha brutit kontraktet med Djurgården sommaren 2023, har Lindahl inte spelat klubblagsfotboll. Hon är nu målvaktstränare på ett fotbollsgymnasium i Västerås samt assisterande tränare i VSK:s damlag. Även om en spelarcomeback inte är helt utesluten, erkänner Lindahl att hennes kropp börjar säga ifrån och att möjligheten att spela på elitnivå förmodligen har passerat.