Israel föreslår 40 dagars vapenvila med villkor att gisslan släppsIsrael har föreslagit en 40 dagars vapenvila mot att gisslan släpps, enligt nyhetsbyrån Reuters. Förslaget innebär att tio fängslade palestinier ska släppas för varje israelisk gisslan som befrias. Samtidigt har USA:s president Joe Biden sagt att Israel har lovat att pausa kriget under ramadan om ett avtal nås.

Förslaget har tagits fram under förhandlingar i Paris och skulle innebära att 40 kidnappade personer, såsom kvinnor, barn, äldre och sjuka, släpps i utbyte mot omkring 400 palestinier i israeliska fängelser. Vapenvilan skulle också innebära en ökad nödhjälp till Gaza.

Hamas har mottagit förslaget men ännu inte kommenterat det. Biden säger att Israel lovat att inte delta i aktiviteter under ramadan för att främja frisläppandet av gisslan, men Hamasrepresentanter hävdar att det fortfarande finns många obesvarade frågor som måste lösas för att enas om ett eldupphör. Israel har ännu inte kommenterat Bidens uttalande.