Rami vann 6,6 miljoner – förlorade sig själv: ”Jag ångrar mina handlingar”


Göteborgaren Rami Metto förändrades helt som person när vinstpengarna trillade in på kontot för fyra år sedan. Nu kunde han äntligen göra allt det han drömt om. Men inte all förändring var bra, berättar han i Din personlighet.

– Jag ville inte bli en “toxic” personlighet bara för att jag hade pengar, säger han.

“Människor tycks anpassa sig”

Stora händelser i livet påverkar oss på olika sätt. En lottovinst, en olycka eller om en närstående går bort kan få en att förändras som person. Men enligt Robert Plomin, en av världens främsta personlighetsforskare, så pekar forskningen på att människor så småningom går tillbaka till hur de var innan.

– Till och med personer som blir förlamade, vilket förvånar mig. Trots att det är något fruktansvärt som hänt tycks människor anpassa sig. Var man social innan händelsen så kommer man vara social efter, säger Robert Plomin.

– Jag tycker det är upplyftande att veta att vi inte bara kastas runt av ödet, säger han.

Se Din personlighet på SVT Play eller i SVT 1 tisdag klockan 20.00.