Renoveringen av gymmet på statsministerns bostad i Harpsund kostade 487 000 kronor.Efter att Ulf Kristersson blev statsminister har hans träningsmöjligheter utökats avsevärt. Gymmet i både Sagerska palatset och rekreationsbostaden Harpsund har rustats upp. För att förbättra gymmet på Harpsund har det bland annat köpts in ett löpband för 70 000 kronor, vilket gör att totala kostnaden för gymmet uppgår till 380 000 kronor exklusive moms. Gymmet kan användas av statsministern, hans familj, personal från myndigheter på Harpsund och besökare som tas emot av statsministern.

Sammanlagt har 653 000 kronor spenderats på upprustning och kompletteringar av gymmen i Sagerska och på Harpsund sedan maktskiftet 2022. Det finns också en ny spegelvägg och ett nytt golv i gymmet på Harpsund, som även har målats om. Gymmet är avsedd att användas inte bara av statsministern utan också av personal och besökare på Harpsund. Träningsredskapen är inköpta för att hålla över tid och även kunna användas av framtida statsministrar.