Andreas Kramer spurtade till sig silvermedalj på 800 meter: ”Nästan lika nöjd som om det var guld”


Det var några fantastiska svenska ögonblick i Glasgow med Armand Duplantis guld och Kramers silver sent under söndagskvällen.

”Det är otroligt skönt. Jag har velat ta medalj i många mästerskap och vet hur tufft det är, minns tillbaks när jag stod med flaggan senast och hur skönt det är”, säger Kramer till SVT Sport.

På det sista varvet var Kramer ut som fyra efter att ha blivit knuffad en del. På upploppet gick han förbi den tufft löpande belgaren Elliot Crestan och säkrade silvret på tiden 1.45,27. Amerikanen Bryce Hoppel vann på ett världsårsbästa på 1.44,92.

Första VM-medaljen för en svensk herre på medeldistans

”Jag gör det mesta rätt idag och det är så skönt. Jag trycker det jag har på slutet och det är inte långt till segern och jag är nästan minst lika nöjd med silver,” säger Kramer om känslan.

Det var Sveriges första VM-medalj för en medeldistanslöpare på herrsidan.

”Det var väl rätt det,” ler Kramer med glansiga ögon.

Efter silvret kramade Kramer, insvept i den svenska flaggan, om Armand Duplantis som förberedde sig för försök på världsrekordet 6,24.

”Vi sa: ’Nu kör vi!’ till varandra,” säger Kramer om mötet.

Philström åtta på 1 500 meter

20 minuter efter Kramers silver sprang Samuel Pihlström final på 1 500 meter och slutade åtta på 3.38,35 i det stora fältet på 14 man.

”Jag hade önskat att jag varit bättre men jag har tagit ett stort kliv under den här säsongen om man ser det ur ett större perspektiv,” säger Pihlström.

Nyzeeländaren Geordie Beamish kom med en enorm spurt och säkrade guldet på sitt personbästa 3.36,54.

KLIPP: Här medaljkramas Andreas Kramer och Armand Duplantis

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

En svensk VM-guldmedaljör kramar om en svensk VM-silvermedaljör. Foto: SVT