Drönare skjuten ner i Röda havet


Ett italienskt krigsfartyg har skjutit ner en drönare i Röda havet. Drönaren befann sig sex kilometer från det italienska fartyget och flög mot det när den sköts ner, enligt ett uttalande från det italienska försvarsdepartementet.

Jemens Iran-stödda Huthirörelse har de senaste veckorna attackerat ett antal fartyg i Röda havet i solidaritet med Hamas och det krigshärjade Gaza.

I ett uttalande under sen lördag sade den biträdande utrikesministern i Huthi-regeringen, Hussein al-Ezzi, att attackerna mot fartyg i Adenbukten och Röda havet kommer att fortsätta tills Israel stoppar attackerna mot Gazaremsan.

Oroligheterna i området har tvingat flera företag att dirigera om trafiken på den kommersiellt viktiga vattenvägen, vilket driver upp leveranstider och kostnader.