Polis glömde sitt tjänstevapen på en mack i Lövånger – kan bli av med en del av lönen


Den 6 februari befann sig en polis på väg till jobbet med en tjänstehund. Vid en pit stop på en mack i Lövånger för att äta och besöka toaletten, lämnade polisen sitt tjänstevapen på golvet av misstag.

En annan kund hittade vapnet och lämnade in det till mackens personal, som sedan låste in det i ett kassaskåp. Efter att ha insett sitt misstag återvände polisen till macken och fick tillbaka sitt vapen, vilket tog ungefär tio minuter.

Ångrar sitt misstag: ”Skäms”

Polisen erkänner i utredningen att hon skäms och är ledsen över händelsen, men har vidtagit åtgärder för att förhindra att det händer igen. Polismyndigheten ser allvarligt på händelsen och anser att polisen brustit i hanteringen av sitt tjänstepistol. Enligt polisregion Nord kan en lämplig konsekvens vara ett löneavdrag, och nu ska ärendet behandlas av personalansvarsnämnden.