Handgranat exploderade felaktigt under militärövning i Laholm – fyra skadade


En incident inträffade där två värnpliktiga och två instruktörer skadades, enligt Hallandsposten som var först med att rapportera om händelsen. De fick lindriga skador vid en övning där en skarp handgranat kastades och exploderade i närheten av dem. Kommunikatören på Försvarsmaktens tekniska skola, Christian Löfgren, uppger att det finns osäkerhet kring vad som egentligen gick fel.

Två skadade åter i övning

Trots incidenten har övningarna fortsatt och åtminstone tre av de skadade har redan lämnat sjukhuset. Två av dem har även återvänt till övningarna, enligt Löfgren. De skadade kommer att erbjudas stödsamtal för att bearbeta händelsen.

Det kommer att inledas en förundersökning om vållande till kroppsskada samt Arbetsmiljöverket har informerats och en intern utredning har påbörjats på FMTS för att undersöka vad som har hänt.