Skidskytte: Sebastian Samuelsson hyllas för sitt geniala drag: ”Otroligt smart”


Hör Sebastian Samuelsson om beslutet i spelaren ovan.

Tävlingarna i Soldier Hollow i USA kommande helg sker på 1800 meters höjd och dessutom är det åtta timmars tidsskillnad.

Samuelsson pungade ut extra för att i alla fall få en behaglig resa över Atlanten.

–Jag köpte faktiskt en business-biljett för några veckor sedan. För mig handlar det lite om professionalitet, säger Samuelsson till NRK.

”Sebbe har köpt min plats”

Internationella skidskytteförbundet fyllde ett eget plan med idrottare och personal där överblivna businessplatser, värda runt 30 000 kronor, delades ut till åkarna i topp i totalställningen i världscupen.

– Jag ligger nog lite för dåligt till för det. Sebbe har nog köpt min plats. Han har för bra ekonomi, och gillar att spendera pengar, säger lagkamraten Martin Ponsiluoma med glimten i ögat.

”Dyrt”

Norge har sex herrar topp sex i världscupen och Ingrid Landmark Tandrevold som ledare på damsidan. De nobbade att köpa till business-biljetter på förhand.

– Det ska vi inte lägga extra pengar på. De var så pass dyrt. Vi har många åkare i toppen och sparar de pengarna, säger landslagschefen Per Arne Botnan till NRK.

Johannes Thingnes Bö berättar att han själv hade investerat i en business-biljett om han inte hade lett världscupen. Samuelsson ligger tolva i totalen, medan Ponsiluoma är åtta.