Edsbyn vinner den tredje semifinalen och säger: ”Vi är redo för finalen”


När det återstod drygt tio minuter att spela kom Ted Hedell på vänsterkanten och lyfte in bollen till Teemu Määttä som tippade in den, vilket resulterade i att det stod 2-2.

Efter en otrolig vändning i andra halvlek där laget kämpade i 90 minuter kommenterade Määttä: ”Vi visade mot Bollnäs att vi är bra på att vända matcher. Vi måste fortsätta med en tät defensiv och vara medvetna om att Västerås kommer att komma ut starkt på lördag. Trots att vi inte har de största stjärnorna så är vi det bästa laget när det gäller att spela ihop.”

Edsbyn visade sin styrka när de lyckades vända matchen genom att göra ytterligare ett mål efter kvitteringen när Määttä satte 2-3.

”Vi ska vinna nästa match”

Määttä förklarade: ”Det var bara att sätta bollen mot målet.”

Västerås, som var dominanta och självsäkra i första halvlek, tog en timeout men kunde aldrig komma ikapp. Alla tre semifinalerna har vunnits av bortalaget.

Jonsson från VSK kommenterade: ”Det känns som om vi borde ha gjort ett mål till i början av andra halvlek. Det är små marginaler och vi måste bli bättre på att vara ’killers’ i straffområdet där matcherna avgörs. Vi måste åka upp och vinna nästa match.”

Västerås måste vinna på lördag i Edsbyn för att säsongen inte ska vara över.

Efter 34 år återvänder bandyfinalen till Västerås, där den kommer att spelas den 16 mars.