Skriv om titeln: Handboll: Skuru vinner och leder nu i kampen om seriesegern


– Vi hade tre, fyra mål att gå på i slutet och blev lite stressade men klarade av att hålla undan. Matchtempot var lite lågt men vinst var det enda som spelade någon roll, säger Alexandra Bjärrenholt, som fick priset som bästa spelare i Skuru efter sex mål och tio assists till Handbollsligan live.

Skuru gjorde ett ryck i samband med ett läckert mål. Isabel Van Kerkvoorde avslutade med en japan för 23-19 där Bjärrenholt var med och byggde upp anfallet från vänsterkanten. Sedan räddade Skurus målvakt Rebecca Nilsson friläget från Melanie Felber, varpå Felicia Palm Robertsson satte 24-19.

”Fick inte stopp på Bjärrenholt”

Det var dock inte det avgörande rycket. Med 1.38 reducerade Carolina Grindbacka till 28-26 för Skara och laget plockade ut målvakten för att satsa på en extra utespelare. Med 21 sekunder kvar reducerade Aldis Heimisdotter, matchens lirare för Skara, till 28-27 men Skuru kunde hålla undan.

– Vi fick inte stopp på Bjärrenholt och det hon är bäst på. Vi är bra på att jaga men det räckte inte till. Vi hade behövt någon minut till. Vi har dock fått flera bitar på plats, säger Skaras Sara Johansson.

Skuru är tre poäng före Sävehof med tre matcher kvar att spela. Sävehof har fyra matcher kvar.