Tennis: Simona Halep redo för comeback i Miami: ”Spänd av förväntan”


Den tidigare världsettan meddelar på Instagram att hon kommer att återvända till WTA-touren om två veckor i Miami Open. Halep, 32 år gammal, har haft en lång väg tillbaka till touren efter att ha blivit avstängd på grund av ett positivt dopningsprov under US Open 2022. Efter att ha fortsatt träna hårt fick hon nyligen besked från skiljedomstolen Cas i Lausanne att hon frikänns.

Har avtjänat sin avstängning

Haleps ursprungliga fyraåriga avstängning mildrades till nio månader, en period som hon redan hade avtjänat förra sommaren. Istället för att vila på hanen väljer hon att direkt delta i en 1 000-turnering för att utmana världseliten på nytt.

I sitt Instagram-inlägg tackar hon arrangörerna för möjligheten att delta och ser fram emot att återigen tävla på banan. Efter att ha förlorat alla sina rankingpoäng är Halep nu beroende av wildcard för att få spela i de större turneringarna.