24-årig kvinna dömd för att ha varit inblandad i kokainleverans till Gotland


I slutet av juli förra året kom två unga män från Helsingborg med färja till Gotland i en hyrbil och checkade in på ett hotell i Visby. Tidigt nästa morgon greps de av polis på Cypressgatan med ett kilo kokain gömt i bilen. 18-åringen dömdes till ett år och tio månader sluten ungdomsvård medan 19-åringen fick fem års fängelse.

Flydde till utlandet

En 24-årig kvinna, som nu har dömts, efterlystes i slutet av juli men lyckades fly utomlands. Dock kunde hon gripas på svensk mark den 12 januari. Enligt tingsrätten har kvinnan inte själv förvarat eller transporterat narkotikan men hon har deltagit i planeringen av brottet och vidtagit åtgärder som var nödvändiga för genomförandet.

Kokainet som beslagtogs i Visby i somras var värt 900 000 kronor på gatan, enligt polisen. Foto: Polisen