Djurgården dominerar och säkrar en plats i ishockeysemifinalen

Victor Eklund hade haft en mindre lyckad start på kvartsfinalserien med noll mål på de två första matcherna. Men i den tredje kvartsfinalen mot Björklöven hittade han målet, och stod för två fullträffar när Djurgården vann med 4–3. Först tog han ett varv runt Björklövenzonen och fick in en retur från förlängda mållinjen, innan han avslutade perioden med ett distinkt skott i krysset.

Trots en 3–0-ledning i andra perioden tappade Djurgården och matchen gick till förlängning, där Emil Berglund till slut avgjorde med 4–3 för Djurgården.

Också 3–0 till Karlskoga

I matchserien mellan Karlskoga och Södertälje ligger det även där 3–0 till Karlskoga. Kalle Jellvert blev matchhjälte i den tredje förlängningsmatchen när han avgjorde med ett mål från högerkanten.