Efter dödsskjutningen: ”En ny vardag har infunnit sig”Ny skjutning i Fittja orsakar oro bland invånarna

Under torsdagskvällen skedde en skjutning i Fittja centrum, söder om Stockholm, där en man sköts till döds. En boende i området, Ema Barrie, berättar att händelsen inte är något ovanligt längre, vilket gör henne obehagligt och orolig. Hon påpekar att det har blivit vardag att höra om skjutningar i området och att människor fortsätter med sina liv som om ingenting har hänt.

Glaset på dörren till en restaurang i området har krossats och ett skotthål syns mitt på dörren. Skjutningen under torsdagskvällen är en av flera i Stockholmsområdet på senaste tiden, vilket har skapat en känsla av osäkerhet bland invånarna.

Ema Barrie beskriver att det är obehagligt att skjutningen inträffade under en tid på kvällen då människor normalt sett rör sig utomhus. Hon poängterar att det är viktigt att inte låta rädslan ta över och att man fortfarande behöver kunna leva sitt liv utan att vara konstant rädd.

Trygghetsarbetare och personal från socialtjänsten finns på plats intill tunnelbanestationen för att erbjuda stöd och hjälp till de som behöver det. Lennart Agén, presschef på Botkyrka kommun, betonar vikten av att finnas till hands för invånarna som känner oro och undran efter den senaste skjutningen.