Trumps mediebolag planerar att noteras på börsen


Republikanen och expresidenten Donald Trump, fotograferad i Florida tidigare i veckan.


USA:s expresident Donald Trumps mediebolag, som äger sociala medieplattformen Truth Social, tycks av allt att döma vara på väg mot börsen. Detta sedan det Nasdaqnoterade bolaget Digital World Acquisitions delägare röstat för en sammanslagning med Trump Media & Technology Group.

Affären väntas ge Trump ett rejält tillskott i form av aktier som kan vara värda uppemot 3 miljarder dollar, enligt uppgifter i amerikanska medier.

Det är mycket välkommet för Trump, som senast på måndag måste betala böter på över 450 miljoner dollar som utdömts i ett civilrättsligt bedrägerimål i New York. Ett problem för expresidenten, som av allt att döma blir Republikanernas presidentkandidat i höstens presidentval, är dock att de nya aktierna inte får säljas förrän tidigast efter sex månader.