Brynäs besegrade Nybro i fyra raka matcher i Ishockey


– Det är fyra jämna matcher rätt igenom och det jag är mest nöjd med är att vi har tålamod och inte förivrar oss när det går emot, när vi missat chanser eller fått mål emot oss. Nybro har varit bra, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt till TV4 Play.

Nybro gjorde vad man kunde för att förlänga matchserien och med dryga minuten kvar reducerade man till 1-2 med utplockade målvakten Tex Williamssson. Sedan fick man inte till tillräckligt tryck för att få till en förlängning.

– Slutintrycket med att få stryk i fyra raka känns sådär men om ett par dagar kan vi nog klappa oss på axeln. Vi hade behövt vinna den första matchen, säger Nybros tränare Tommy Samuelsson.

Sju timmar i buss innan vila väntar

Nichlas Torp drog iväg ett skott och Brynäs skymde målvakt Jared Coreau fick inte hålla nollan för första gången i matchserien.

I semifinalen, där man kommer utvilat, kommer Brynäs att få välja motståndare. Första semifinalen inleds 1 april också det i bäst av sju matcher.

– Det blir skönt med någon extra dag ledigt innan vi ska ladda om igen, säger Gällstedt inför den sju timmar långa bussresan som väntar för Brynäs hem till Gävle.