En 50-årig superkändis utan mun genererar nya miljarderHello Kitty fyller 50 år och firas över hela världen. Hon är en superkändis som syns överallt, från leksaker till lyxväskor. Sedan hon skapades av Yuko Shimizu 1974 har hon blivit en ikon utan att säga ett ord. Firandet av hennes 50-årsjubileum har redan börjat och väntas vara stort i Japan.

Hello Kitty har blivit en guldgruva för Sanrio, som designar, licensierar och säljer produkter med henne och hennes vänner. Med en årlig intäkt på över 6 miljarder kronor, står Hello Kitty för en stor del av företagets intäkter. Hon syns på över 50 000 olika produkter och hennes popularitet verkar bara öka. Från kläder till accessoarer, Hello Kitty har blivit en trend som inte verkar avta.

Enligt varumärkesexperter är det unikt att Hello Kitty har lyckats så bra under så lång tid, och att hon har lyckats överbrygga olika kulturer och varumärkessamarbeten. Hon tilltalar människor i alla åldrar och från olika bakgrunder. Många tror att hennes popularitet beror på hennes gulliga och ansiktslösa design, som gör att man kan tolka in sina egna känslor i henne.

Hello Kitty har skapat en mystik och en historia som fansen har tolkat och fyllt i själva. Trots vissa kontroverser om hennes arttillhörighet, är det fansen som bestämmer vad hon är för dem. För vissa är hon en katt, för andra en flicka eller en vän. Hello Kitty tycks vara det man vill att hon ska vara.

För många är Hello Kitty en symbol för att överbrygga barn- och vuxenkultur, en trend som har blivit starkare de senaste tjugo åren i västvärlden. Hennes popularitet verkar vara evig och för Helena Nilsson, som driver en Hello Kitty-butik, har Kitty tagit över hennes liv. Hon samlar på allt med Hello Kitty och hennes kök är fullt av Kitty-prylar.

Hello Kitty har fått många utmärkelser och titlar genom åren och har blivit en internationell ikon. Trots att hon är en tecknad figur har hon lyckats förmedla känslor och bli en del av mångas liv och hjärtan. Hello Kitty verkar vara här för att stanna och fortsätta sprida glädje över hela världen.