Mobilövervakat mordoffer – döms till livstid i fängelse


En domstol i Chelmsford i västra England har dömt en man till livstids fängelse efter ett uppmärksammat dubbelmord. Arkivbild.
En domstol i Chelmsford i västra England har dömt en man till livstids fängelse efter ett uppmärksammat dubbelmord. Arkivbild.
Foto: Frank Augstein/AP/TT

Han förgiftade sina mordoffer med fentanyl och övervakade sedan det döende paret med en kameror för att på distans kunna följa deras sista tid i livet.

Nu har den 34-årige brittiske mannen dömts till livstids fängelse för dubbelmordet på ett äldre par i West Mersea utanför London.

Mannen började nästla sig in i parets liv 2021 och vann deras förtroende genom att bland annat låtsas var en läkare från Florida. I april i fjol gav han dem en ”hälsodryck” som han hade spetsat med narkotikaklassade preparatet fentanyl.

När paret hade förlorat medvetandet städade han upp efter sig och installerade kameror, vars bilder han kunde följa via en app på sin mobiltelefon.

De två hittades några dagar senare döda av sina döttrar. Mannen hade då även hunnit förfalska parets testamente så att han skulle ärva deras familjeföretag.

Han döms nu av en domstol i Chelmsford till livstids fängelse med tidigast möjliga villkorlig frigivning om 37 år.