Påskens banarbeten skapar förseningar i Mälardalen


Under påsken genomför Trafikverket banarbeten på flera håll i Mälardalen. Arkivbild.


Under påsken genomför Trafikverket flera banarbeten på tågtrafiken runt om i Mälardalen. Bland annat får resenärer som vill åka mellan Västerås och Stockholm räkna med längre restider eftersom tågen ersätts med buss.

Även resenärer med Mälartågen får ta buss på sträckorna mellan Västerås och Eskilstuna och mellan Stockholm och Vagnhärad på grund av banarbete. Vissa tåg mellan Stockholm till Norrköping kommer dessutom att bli ersatta med buss, skriver SN.

Påsken utgör starten på banarbeten på tågrälsen i södra Sverige på grund av att tjälen då har gått ur marken, att snön är borta och att dygnet innehåller fler ljusa timmar. Under påsken går det även betydligt färre tåg än en under en vanlig vardag, enligt Trafikverket.