Ishockey: Rögle vinner även i Karlstad och utmanar seriesegraren Färjestad: ”Perfekt prestation från oss”


– Första och andra perioden är perfekta från vår sida sedan kommer de naturligt med en push i tredje perioden. Då gällde det att vara redo när de fick sina chanser men vi hade ett grymt bra samarbete där bak och spelarna litade på mig, säger Rögles målvakt Christoffer Rifalk till TV4 Play.

Med drygt två minuter kvar byttes Färjestads målvakt Carl Lindbom ut och den fullsatta arenan försökte stötta sitt lag som spelade med sex mot fem utespelare. I stället lade Linus Sandin in 3-0 i tom kasse i slutsekunderna.

– Det blir en bra matchbild för Rögle efter de två powerplaymålen, billiga utvisningar kan jag tycka. Vi lägger oss inte ner och dör och solen går upp i morgon. Vi måste visa mer desperation, säger Färjestads tränare Tomas Mitell vars lag nu har två bortamatcher i Ängelholm.

Rögles två första mål kom i powerplay i den första perioden.