Sorgen i landet efter attacken i Moskva


Landssorg har utlysts i dag i Ryssland efter attacken i en konsertlokal i Moskva där över 130 personer mördades i ett dåd som IS tagit på sig ansvaret för.

Rysslands president Vladimir Putin har utlyst landssorg i Ryssland på söndagen. Han gav också ett löfte om att de skyldiga ska straffas.

– Alla gärningsmän, organisatörer och de som gav order om det här brottet kommer oundvikligt och rättvist att straffas, sade Vladimir Putin.

Rysslands president Vladimir Putin har svurit att han ska straffa dem som ligger bakom den ”barbariska terroristattacken”.

Minst 133 personer har bekräftats döda efter attacken som genomfördes av kamouflageklädda män med automatvapen som också satte byggnaden i brand.

Antalet dödsoffer befaras fortfarande kunna stiga eftersom mer än 100 skadade fortfarande vårdas på sjukhus.

Den ryska utredningskommittén som arbetar med händelsen sade att räddningsarbetare fortfarande drog fram kroppar ur brandresterna på lördagen.

Det ryska krisberedskapsdepartementet har publicerat en video som visar när tunga maskiner anländer till konsertlokalen för att riva den förstörda byggnaden och frakta bort rasmassor.

Enligt den ryska säkerhetstjänsten FSB har elva personer gripits för kopplingar till attacken.