Ishockey: HV71 säkrade en seger mot Oskarshamn med ett solomål – en viktig match för att säkra SHL-kontraktet.


Se solomålet i spelaren ovan.

En mycket jämn play out-serie och en jämn femte match i SHL.

Det blev ett mål var i de inledande två perioderna, men i den tredje bjöd Radan Lenc på en delikatess. 32-åringen tog pucken från egen zon i boxplay och tog sig förbi samtliga spelare innan han tryckte in 2-1-målet, som skulle visa sig vara vinstmålet. Tjecken firade med att glida på knäna.

– Jag tog pucken i vår zon och jag ville slösa tid och behålla pucken, men jag såg en forward framför mig och jag ville testa honom. Jag hade lite tur med studsen, sen testade jag att skjuta. Det blev bra, säger Lenc till SVT Sport.

Oskarshamnsonen Oscar Engsund berättar hur tankarna går i denna ångestkvalserie.

– Det är jobbigt såklart, mycket som står på spel, men man försöker glömma det här och nu och tänka att det är ett slutspel och ta de tankarna efteråt, säger han till SVT Sport.

Hur mår du innerst inne?

– Nu efter förlusten är det surt. Annars bra.

Hur mycket människa kan man vara mellan matcherna, kan man koppla bort det här?

– Vi med barn kan koppla bort. Vi åker hem och leker lite och spelar lite hockey med barnen.

HV71 leder nu matchserien med 3-2 och de kan avgöra i nästa match på tisdag.