Terrorhot mot kyrkor under påsken


Paulus kyrka i den norska huvudstaden Oslo. Arkivbild.


Kyrkor och kristna församlingar kan utgöra en måltavla för terrorism under påsken, varnar Norges säkerhetspolis PST. Därför tillåts polis i Norge, som annars i huvudsak arbetar obeväpnad, att bära vapen under påsken.

”Polisens viktigaste uppgift är att hålla befolkningen trygg. Även om det inte finns några specifika hot, har polischefen efter en samlad bedömning beslutat om tillfällig beväpning för att säkerställa bästa möjliga beredskap under påsken”, säger beredskapschef Tone Vangen vid norska polisen enligt ett pressmeddelande.

Hotnivån för Norge som helhet är oförändrad och polisen uppmanar folk att fira påsk som vanligt, trots att det kan finnas fler beväpnade poliser i samhället. Polisen kommer vara beväpnad mellan den 27 mars och 2 april.